27 Haziran 2008 Cuma

Çikolata Fondü

Çikolata Fondü

Malzemeler:4 kişilik

1 cup = 250 ml.'lik su bardağı

1 tsp = 1 tatlı kaşığı

Çikolata sos:

  • 160 gr. bitter çikolata veya kuvertür* çikolata
  • 1/2 su bardağı (125 ml.) süt
  • 1 tatlı kaşığı nescafe
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı portakal likörü

*Kuvertür çikolata: Pastacılıkta kullanılan ve genellikle 500 gr.'lik bloklar halinde satılan çikolata. Pasta malzemeleri satan dükkanlarda bulabilirsiniz.

Yanında Servis Yapın:

  • Taze meyve (dilimlenmiş muz, çilek ya da tropikal meyveler)
  • Dövülmüş badem
  • Dövülmüş fındık
  • Krema
  • Dövülmüş krokant

Ayrıca kedi dili bisküviler, minik kurabiyeler, kekler veya marshmallowla da servis yapabilirsiniz.

Tarif:

  1. Çikolatayı benmari usulü eritin. Çikolata tamamen eriyince, bir yandan sosu karıştırın bir yandan da yavaşça sütü ekleyin. Kıvamını ayarlayınca diğer malzemeleri sırasıyla eklemeye başlayın. Hazır olunca fondü kabına bu sosu koyun. Altındaki mumu yakın ve yanındakilerle beraber servis yapın.

Hiç yorum yok: