Malzemeler:
- 2 adet orta boy soğan
- 1 kilo taze fasulye
- 2-3 diş sarımsak
- 1çorba kaşığı salça
- 1 büyük domates
- 1 küçük kahve fincanı mısır özü yağı
- tuz, kırmızıbiber
- 2-3 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
- Soğanları yemeklik doğrayın.
- Fasulyelerin başlarını ve kılçıklarını temizledikten sonra 2 ye yada 3 e bölün. Bol suda yıkayın.
- Sarımsakları temizleyin doğrayın.Domatesin kabuklarını temizleyip rendeleyin.
- Tencereye sıvıyağı, soğanı, doğranmış fasulyeleri, domates rendesi, kırmızı toz biber ve sarımsakları ilave edin.Kısık ateşte ara ara karıştırarak 20 dakika kadar tencerenin kapağı kapalı olarak kavurun.
- Daha sonra 2-3 su bardağı sıcak suyu ilave edin. (sizin tercihinize kalmış.Kimisi sulu sever.Kimisi az sulu). Tuzunu ilave edin.
- 20 dakika kadar daha kısık ateşte yemeği pişirdikten sonra yemeği sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder