(13 adet için)
- 400 gr yağsız kıyma
- 1 yumurta sarısı
- 1 orta boy soğan
- 4-5 dilim bayat ekmek içi
- tuz, karabiber, köfte baharatı
- 1 çorba kaşığı salça
Mantarlı harç için:
- 1 orta boy soğan
- 4 çorba kaşığı sıvı yağ
- 250 gr mantar
- 1 adet sivri biber
- 1 orta boy domates
- tuz, karabiber
- 1 su bardağı kaşar rendesi
Yapılışı:
- Kıymayı bir kaba alıp, içine yumurta sarısı, bayat ekmek içi, tuzu, baharatları ve bir adet rendelenmiş soğanı ekleyelim.
- Köfte harcını iyice yoğurup yumurta iriliğinde parçalar koparalım.
- Elimizle yuvarlak şekil verip iç kısmını oyarak köftelerinkase şekli almasını sağlayalım. Köfteleri hafifceyağlanmiş fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri haifi kızarana kadar pişirelim.
- Bu arada tavaya sıvı yağı alıp yemeklik doğranmış soğan ve biberleri güzelce kavuralım.
- İnce uzun dilimlenmiş mantarları katıp, suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edelim.
- Kabukları soyulup kup seklinde doğranmış domatesleri de ilave edelim.
- Tuzunu ve karabiberini ilave edip 2-3 dakika daha kavuralım.
- Köfteleri fırından alıp mantarlı harcı eşit olarak köftelerin boşluklarına dolduralım.
- Salçayı 1.5 su bardağı kaynak su ile inceltip fırın kabının kenarlarına boşaltalım.( bu suya cok az tuz ilave edebilirsin)
- Harcın üzerine de kasar rendesinden serpelim.
- 200 derecede koftelerin üzerindeki kaşarlar eriyene kadar pişirerek ikinci kez fırından alalım ve sosu ile beraber servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder