29 Mayıs 2008 Perşembe

Sandal Köfte

Sandalkofte1
Malemeler:

(13 adet için)

  • 400 gr yağsız kıyma
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 orta boy soğan
  • 4-5 dilim bayat ekmek içi
  • tuz, karabiber, köfte baharatı
  • 1 çorba kaşığı salça

Mantarlı harç için:

  • 1 orta boy soğan
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 250 gr mantar
  • 1 adet sivri biber
  • 1 orta boy domates
  • tuz, karabiber
  • 1 su bardağı kaşar rendesi

Yapılışı:

  1. Kıymayı bir kaba alıp, içine yumurta sarısı, bayat ekmek içi, tuzu, baharatları ve bir adet rendelenmiş soğanı ekleyelim.
  2. Köfte harcını iyice yoğurup yumurta iriliğinde parçalar koparalım.
  3. Elimizle yuvarlak şekil verip iç kısmını oyarak köftelerinkase şekli almasını sağlayalım. Köfteleri hafifceyağlanmiş fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri haifi kızarana kadar pişirelim.
  4. Bu arada tavaya sıvı yağı alıp yemeklik doğranmış soğan ve biberleri güzelce kavuralım.
  5. İnce uzun dilimlenmiş mantarları katıp, suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edelim.
  6. Kabukları soyulup kup seklinde doğranmış domatesleri de ilave edelim.
  7. Tuzunu ve karabiberini ilave edip 2-3 dakika daha kavuralım.
  8. Köfteleri fırından alıp mantarlı harcı eşit olarak köftelerin boşluklarına dolduralım.
  9. Salçayı 1.5 su bardağı kaynak su ile inceltip fırın kabının kenarlarına boşaltalım.( bu suya cok az tuz ilave edebilirsin)
  10. Harcın üzerine de kasar rendesinden serpelim.
  11. 200 derecede koftelerin üzerindeki kaşarlar eriyene kadar pişirerek ikinci kez fırından alalım ve sosu ile beraber servis yapalım.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: