Malzeme :
* 4 su b. un
* 1paket kuru maya
* tuz, su
Krenması için:
* 5 patlıcan
* 2 közlenmiş kırmızı biber
* 5 diş sarımsak
* 3 yeşil soğan
* 150 gr. kaşar peyniri
* tuz, karabiber
* kekik
* zeytinyağı
Hazırlanışı :
Hamuru için un,kurumaya,tuz ve su ile bir hamur yoğurun ve mayalanmaya bırakın. İç harcı için patlıcanları közleyin ve
kabuklarını soyup doğrayın.İçine doğranmış kırmızı biberleri,sarımsak,soğanları,tuz,karabiber ve kekiği ekleyip karıştırın.
Hamuru portakal büyüklüğünde bezelere bölüp uzun pide şeklinde açın.
Rendelenmiş kaşar peynirini zemine serpin.Harcınızı kaşar peynirinin üzerine hamurlara paylaştırın. Kenarlarını kıvırarak pide şekli verin.180 derecede pişirip üzerlerine fırça ile zeytinyağı sürerek sıcak sıcak servis yapın.
30 Mayıs 2008 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder