Yazın vazgeçilmez yemeklerindendir bizim için.
Malemeler:
- 1 kilo taze barbunya
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet orta boy patates
- 1 büyük domatesi rendesi
- 1 adet ortaboy havuç (ben koymadım)
- 1 büyük baş soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tepeleme kırmızı toz biber
- 3-4 adet kurpe yeşil biber
- 1 çay bardağı sıyı yağ
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 litre soğuk su
- Barbunyaları ayıklayın, yıkayın ve güzelce süzün. Biber, patates, havuç, sarımsak ve soğanı yemeklik doğrayın.
- Tüm doğranmış malzemelerle birlikte kalan diğer malzemeleride tencereye koyun. Suyunu ilave edin.
- Tencereyi ocağa alın. Kaynamaya başlayasıya kadar orta ateşte, kaynamaya başladıktan sonra 35-40 dakika kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder