30 Mayıs 2008 Cuma

Venedik Poğacası

pogaca1.jpg

Malzemeler:
3 su bardağı un
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 paket margarin
1 paket yaş maya
1 su bardağı lor peyniri
1 demet ince kıyılmış dereotu
1 su bardağı rendelenmiş havuç
1 demet maydanoz
1 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuzot
Üzeri için 2 yumurta sarısı ve susam

Hazırlanışı:
Unu eleyip ortasını açalım. Yaş mayayı ortasına koyup ılık su ile eritelim. Sonra şekeri, tuzu, tuzotu, yumurtayı, dereotunu, maydanozun yarısını,havucu ve margarini koyup kulak memesi kıvamında yoğuralım. Hamurdan parçalar koparıp un serpilmiş tezgahın üzerinde yuvarlayalım. Sonra ortasına avucumuzun içi ile çukurlar açalım. Lor peyniri ve kalan maydonozu karıştırıp çukurlara koyalım. Hamuru kapatıp peynirin hamurun içinde kalmasını sağlayalım. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin 15 dk kadar mayasının gelmesini bekledikten sonra önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 20 dk pişirelim.

Hiç yorum yok: