Malzemeler: (2 kişilik)
- 2 yumurta
- 2 çay bardağı yoğurt
- 1/2 çay kaşığıtuz
- 2 diş sarımsak
- 3 Su bardağı su
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı kırmızıbiber
Yapılışı:
- Soğuk suyu tencereye boşaltın.
- Yumurtaları sarılarını patlatmadan önce bir kaseye kırın.
- Su kaynayınca içine 1 çay kaşığı kadar tuz atın.
- Kasedeki yumurtaları yavaşca suyun içine salın.
- 2~2.5 dakika kaynatıktan sonra bir delikli kepçeyle servis tabağına alın.
- Yoğurda sarımsağı ezerek karıştırın ve tuzunu ekleyin. Yumurtaların üzerine dökün
- En üstünede tavada kırmızıbiberli yağ yakıp gezdirin.
Afiyet Olsun.
not: çılbırın makbulü yumurtası rafadan olandır. Ayrıca sarısının patlamaması gerekir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder