30 Mayıs 2008 Cuma

Çılbır

Lbr

Malzemeler: (2 kişilik)

  • 2 yumurta
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 1/2 çay kaşığıtuz
  • 2 diş sarımsak
  • 3 Su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber

Yapılışı:

  1. Soğuk suyu tencereye boşaltın.
  2. Yumurtaları sarılarını patlatmadan önce bir kaseye kırın.
  3. Su kaynayınca içine 1 çay kaşığı kadar tuz atın.
  4. Kasedeki yumurtaları yavaşca suyun içine salın.
  5. 2~2.5 dakika kaynatıktan sonra bir delikli kepçeyle servis tabağına alın.
  6. Yoğurda sarımsağı ezerek karıştırın ve tuzunu ekleyin. Yumurtaların üzerine dökün
  7. En üstünede tavada kırmızıbiberli yağ yakıp gezdirin.

Afiyet Olsun.

not: çılbırın makbulü yumurtası rafadan olandır. Ayrıca sarısının patlamaması gerekir.

Hiç yorum yok: