Malzemeler:
- 650gr su bardağı köftelik bulgur
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 3-4 adet domates
- 10 adet yaprak marul
- 1 adet salata
- 4 adet yeşil soğan
- 3 adet sivri biber
- yarım demet maydanoz (isteğe bağlı)
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- yarım çorba kaşığı biber salçası
- tuz, kırmızı pul biber, sumak
- 1 adet limon
Yapılışı:
- Bulguru sıcak su ile aynı kaba boşaltın. Üzerini bir kapak yada tepsi ile kapatın. 20-30 dakika kadar bu şekilde bir kenarda bekletin.
- Salatalık malzemeleri yıkayın ve istediğiniz şekilde doğrayın.
- Sıvı yağı tavaya aktarın , domates salçası ve biber salçasını güzelce kavurun. Birazda tuz ilave edin.
- Sırasıyla salçalı yağı, doğranmış salatalık malzemelerini, limon suyunu, tuz ve baharatları şişmiş olan bulgurun içine karıştırın.
- Salatamız servise hazırdır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder